Препратки към други сайтове
От автора           Контакт: е-маил; kihano2--AT--mail.bg, като заместите "--AT--" с "@".
В българското интернет пространство могат да се намерят страници и сайтове със съдържание което съответствува на моите възгледи, разбирания и познания и сметнах, че ще е от полза да дам връзка към тях. Естествено, считам тези текстове разумни, правилни и достоверни (в случай когато става дума за исторически събития). Въпреки това, не следва да считате, че съм проверявал достоверността на всяко тяхно твърдение. В повечето случаи в текстовете по интернет, както и по вестниците източниците на публикуваната информация не се дават. Въпреки това, връзки към съмнителни, "конспиративни", недоказани или недоказуеми събития тук няма да намерите.

06 септември 2010 bezlogo.com е сайт на който можете да публикувате и вие. В него се допуска почти всичко, но се избягва неолиберална пропаганда. Аз също списвам там.

26 октомври 2009
Един месец с Уго Чавес
един текст за тенденциозно избирателното представяне на Уго Чавес в световните (западните) медии. Пример за създаване или рушене на имидж според изгодата на Запада.09 август 2009 Канал за документални филми
Канал за документални филми на политическа и обществена тематика с превод на български език. Филмите които не могат да бъдат качвни в youtube ще намерите на адрес http://www.dokumentalni.com. Каналът в youtube е на адрес http://www.youtube.com/user/dokumentalni2

Две статии по темата за престъпленията на САЩ.
 
Моля не стреляйте! Знам, че не е редно да се говори за "престъпления" на САЩ.

17 юли 2009 Хондурас и журналистите
Статия за преврата в Хондурас и отразяването му в медиите. Както много пъти съм писал по форумите българската и голяма част от световната журналистика се свеждат до безмислено преписване. Нещо като игра на развален телефон с елементи на умишлена измама. В случая западните медии съчиняват поредния мит за това , че президента Селая искал да променя конституцията за да получи право на втори мандат. Този мит е още една насока в полза на хипотезата, че САЩ стоят зад преврата. Другата е, че Хондурас е една от страните в която САЩ често и регулярно извършват интервенции и би било абсурдно нещо да стане там, под носа им, без те да имат контрол над него. Статията прави паралел и с преврата срещу Чавес, който е доказано подпомогнат от ЦРУ.

17 юли 2009 Няколко истини за Афганистан
Вероятно сте чували, че талибаните и муджахидините, както и самия Осама Бин Ладен са дело на САЩ и ЦРУ. Да така е. Това не е конспиративна теория, а обичайна история на американска интервенция в суверенна страна. Една от многото в дългия списък. Този текст описва накратко историята на Афганистан от средата на 60-те години насам.

Текстовете свързани с темата за престъпленията на САЩ в този сайт са "Колко са военните операции на САЩ", "За империята на злото", "Запада подкрепя комунисти?", "Урок по демокрация за комунистите" и "Шоковата доктрина".

17 юли 2009 Вестник "Монд Дипломатик"
Българско издание на френския вестник "Le Monde diplomatique". Един от малкото вестници в България, да не кажа единствения, от който можете да научите истината за това което става около нас. Весника е месечник и публикува основно големи статии и анализи на събития по целия свят. „Монд дипломатик” се разпространява на 26 езика в повече от 40 страни по света.  Някои от статиите се публикуват онлайн в пълен текст.

26 октомври 2009 Живот след капитализма
Сайт който събира на едно място голямо количество съвременни теории и представи за преобразуването и смяната на капитализма с по-добър обществен ред. Сайта е на български език.