Икономисти и джендъристи

В този текст няма да дискутирам темата за Истанбулската конвенция. Тя е толкова обсъждана напоследък, че не виждам нужда. Освен това основната теза на вградената в конвенцията „джендър теория“ е толкова очевидно погрешна, че не се нуждае от особен коментар. По интересното е как и по какви причини една такава глупост може да бъде предлагана от толкова високо ниво в ЕС и да бъде подписвана и ратифицирана от дузина страни. „Джендър“ суматохата обаче ме докара до една доста интересна аналогия между икономисти и джендъристи.

Какво правят джендъристите?

Изучават едно малцинство от психично болни, чиито усещания за собствената им полова идентичност се различава от биологичния им пол. Да, става дума именно за психично болни, а въпросното заболяване е включено в Диагностичния и статистически наръчник на психическите разстройства на Американската психиатрична асоциация от 1980 до 2013 като психично разстройство. Изследвайки тези болни, джендъристите откриват, че връзката между биологичния пол и комплекса усещания, които имат и които определят социалната роля като мъжка или женска, е слаба или дори никаква – което е същността на заболяването – и решават, че това е общовалидно правило разпростиращо се върху здравите индивиди. Обществото насила, още от установяването на биологичния пол, дори преди раждането, налагало мъжката или женската роля в обществото в зависимост от биологичния пол. Това било несвобода, затова трябвало децата да се записват безполови, да се обучавали на джендъризъм „на всички нива в образователната система“ и сами да изберели социалния си пол.

Какво правят икономистите?

Изучават друго малцинство – капиталистите, инвеститорите или по старому – буржоазията, и откриват – алчност, егоизъм, амбиция и прочее. По този повод съм писал вече три текста „Циничната психология на капитализма“ и „Култ към една патология“ I и II. Първият текст е превод на статия от американски психолози, които твърдят, че егоизма и материализма на които се гради капитализма са психопатология. Другите два текста разкриват, че творбите на боготворената от бизнесмените Айн Ранд са превъзнасяне отново на психична болест – нарцисизъм, от която самата Ранд страда. И да, там се споменава Международната класификация на болестите (МКБ-10), в която се намира и нарцисизма като психическо разстройство. Тук нека добавим и Спиноза, който в неговата „Етика“ още през XVII век е написал, че алчността, амбицията, сладострастието и т.н. са признаци на психическо отклонение. Така икономистите вземат егоизма, алчността материализма и амбицията от патологичното малцинство, което представлява най-големия им интерес, и подобно на джендърите го пренасят върху всички останали. Джендърите леят пропаганда и законодателства в съзвучие с тезата им, че всички сме родени безполови, а икономистите леят пропаганда и законодателства с тезата, че всички сме алчни и пресметливи егоисти.

Има обаче разлика!

Задачата на джендъристите е по-сложна, тъй като погрешността на разсъжденията им е адски очевидна. Всъщност, учудващо е, че вече имат (трагични) успехи, например в Швеция. Джендъристите обаче са начинаещи – тяхното дело я има 50 годишна давност я не. На икономистите е доста по-лесно. Много хора и без икономистите са убедени в нормалността на споменатите патологични качества на хората. Освен това, ще се отрече, че изводите на икономистите са само на базата на капиталисти, и другите сме такива, нали? Съпротивата е слаба, дори никаква, особено днес. Освен това икономистите работят по въпроса няколко века, още от Адам Смит, или от още по-рано. Икономикса отдавна се преподава на ученици и студенти навсякъде по света. Благодарение на икономикса егоистите, материалистите и алчните се множат, при това по-лесно от лесбийките и гейовете. Пример е нашия „преход“ от социализъм към капитализъм. А лесбийките, гейовете, трансвеститите и разните други полови отклонения се увеличават всяка година. Питайте джендъристите!

Кой ги пробутва тия?

На всички е ясно кой поддържа икономистите – оня 1% от населението който притежава 82% от богатството на света (според Оксфам). Затова за икономистите винаги ще има лъскави вратовръзки и престижни конференции, независимо колко погрешни са теориите им. Освен ако не се обърнат към истината, но не виждам как ще стане. Кой обаче поддържа джендъристите? Съмнявам се лесбийките гейовете и останалите „джендъри“ да притежават някакъв съществен финансов ресурс. Отговорът изглежда отново трябва да търсим в секцията „патрньори“ на интернет сайтовете на джендър НПО-тата. А там намираме обичайните заподозрени – соросоидите, „Отворено общество“. Е значи пак същите, на които е посветена голяма част от този сайт и които в крайна сметка водят отново до единия процент. Е значи същите, които поддържат и икономистите. Сега разбрахте ли защо дузина държави са подписали, а някои даже и ратифицирали Истанбулската конвенция.

В резюме

И икономистите и джендъристите определят характеристики за човека от едно болно малцинство и ги натрапват на здравото мнозинство в интерес на болното малцинство. Вместо да лекуват болните, те разболяват здравите. Могат да го правят, защото имат зад гърба си парите на свръхбогатите, на едрия частен бизнес. Докога!?! Не ме разбирайте криво, нямам нищо против болните и едните и другите, особено срещу едните, които изглежда са използвани от другите.

Кихано
9 февруари 2018